EU produžila sankcije Rusiji za još šest meseci

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji za još šest meseci

Zemlje članice Evropske unije dogovorile su se danas da produže ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, uvedene zbog uloge zvanične Moskve u ukrajinskoj krizi

Time će sankcije protiv Rusije u sektoru energetike, bankarstva i odbrane biti na snazi do kraja jula 2016. godine, preneo je Rojters.

Ta odluka će stupiti na snagu u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u ponoć, osim ako neka od 28 država članica Unije ne promeni mišljenje i uloži pismeni prigovor.

Odluka o produženju sankcija Rusiji je trebalo da bude donesena početkom decembra, ali je došlo do dvonedeljnog odgađana zbog sumnji koje su iznele neke članice, a prvenstveno Italija, oko kažnjavanja Rusije dok se istovremeno od te zemlje traži pomoć u razrešenju konflikta u Siriji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.