EU produžila sankcije Lukašenku i zvaničnicima Belorusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 19:50

EU produžila sankcije Lukašenku i zvaničnicima Belorusije

EU je odlučila da produži do 28. februara 2022. restriktivne mere usmerene na zvaničnike koje smatra odgovornim za represiju i zastrašivanje demonstranata, članova opozicije i novinara u Belorusiji, kao i na one odgovorne za izborne prevare.

Sankcije EU takođe su usmerene na ekonomske aktere, istaknute poslovne ljude i kompanije koje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koristi i/ili podržavaju režim Aleksandra Lukašenka.

Nakon predsedničkih izbora u Belorusiji, održanih u avgustu 2020. godine, čije rezultate EU smatra lažiranim, i naknadnog talasa demonstracija koje su beloruske vlasti nasilno suzbijale, EU je uvela sankcije odgovornim političkim i ekonomskim akterima.

Ograničavajuće mere sastoje se od zabrane putovanja u EU i zamrzavanja imovine za 88 pojedinaca, uključujući Aleksandra Lukašenka, i sedam entiteta.

Pored toga, licima i entitetima iz EU zabranjeno je direktno ili indirektno finasiranje onih koji su sankcionisani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.