EU priprema dodatne sankcije Rusiji zbog „podrivanja suvereniteta Ukrajine“

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU priprema dodatne sankcije Rusiji zbog „podrivanja suvereniteta Ukrajine“

Evropska Unija priprema dodatne sankcije protiv Rusije "u vezi sa podrivanjem suvereniteta Ukrajine". Relevantni radni dokumenti su objavljeni u bazi podataka evropskih institucija.
Ranije je izvor u strukturama EU rekao novinarima da bi Brisel mogao proširiti listu sankcija kao odgovor na izbore u Donbasu.   "Predlog Visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku o izmenama i dopunama odluke Savjta Evrope 2014/145 / CFSP o restriktivnim merama u vezi sa radnjama koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine", navodi se obaveštenju. Osim toga, po prvi put nakon sastanka ministara spoljnih poslova u novembru, tačka "Podrivanje suvereniteta Ukrajine: nacrt odluke Saveta i primena propisa" pojavila se na dnevnom redu grupe savetnika u Briselu o međunarodnim pitanjima. Takođe se ukazuje na izradu mogućih dodatnih restriktivnih mera. Odnosi između Moskve i zapadnih zemalja su se pogoršali zbog situacije u Ukrajini. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.