EU presudila: Počinju pregovori sa Ukrajinom?

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 22:51

EU presudila: Počinju pregovori sa Ukrajinom?

Evropska komisija će sredinom marta obezbediti opšte okvirne uslove za početak pregovora sa Ukrajinom o pristupanju EU.

To je danas izjavila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u Kijevu.

"Već smo započeli proces skrininga. Ima puno posla i veliki je raspored. Podstičem vas da sledite preporuke Evropske komisije. Sa naše strane, mi, Evropska komisija, obezbedićemo opšti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okvir za pregovore sredinom marta", rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare, prenosi Ukrinform.

Predsednica Evropske komisije je takođe naglasila da njena poseta Ukrajini svedoči o nepokolebljivoj podršci Evropske unije na duži rok. Ona je ranije izjavila da će okvirni uslovi biti gotovi početkom leta.

Tokom samita u Briselu sredinom decembra, lideri zemalja EU odlučili su da započnu pregovore o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom. Evropski savet je zadužio Evropsku komisiju da pripremi okvirne uslove za početak pregovora sa Ukrajinom na osnovu analize sprovođenja preporuka koje je Evropska komisija predstavila u izveštaju o proširenju EU.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.