EU predstavila predloge za kontrolu veštačke inteligencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU predstavila predloge za kontrolu veštačke inteligencije

Evropska unija predstavila je danas predloge za regulaciju veštačke inteligencije kojima se traže stroga pravila i zaštitne mere od rizika koje donosi primena te tehnologije koja se brzo razvija.

Izveštaj je deo šire digitalne strategije bloka koja ima za cilj da zadrži svoju poziciju onoga ko diktira ritam za postizanje tehnoloških standarda. Tehnološke kompanije koje žele da iskoriste veliko i unosno evropsko tržište, uključujući one iz SAD i Kine, morale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi da poštuju sva nova pravila kada stupe na snagu, piše AP.

Evropska komisija navela je da želi da razvije "pouzdan okvir za veštačku inteligenciju".

Predsednica Komisije Ursula von der Lajen naložila je svojim najvišim saradnicima da osmisle koordinirani evropski pristup veštačkoj inteligenciji i strategiji podataka.

"Bićemo posebno oprezni tamo gde su u pitanju osnovna ljudska prava i interesi. Veštačka inteligencija mora služiti ljudima, i zato mora uvek biti u skladu s ljudskim pravima", rekla je Fon der Lajenova novinarima u Briselu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.