Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 13:27

EU predlaže sastanak Vučića i Kurtija u Briselu

Šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom prištinske vlade Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitno spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno održavanje sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug iz izvora u EU.
"Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmereni na spuštanje tenzija i povratak dijalogu", rečeno je Tanjugu u diplomatskim izvorima u Briselu.
U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.
Kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU za Tanjug naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine "na stolu" i da ih "niko nije povukao".
Dodaje se da su EU, ambasadori Kvinte i SAD potpuno jedinstveni u svojoj poruci da je u interesu i Beograda i Prištine da se situacija na terenu smiri, a da su u suprotnom obe strane na gubitku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tanjug: EU predlaže sastanak Vučića i Kurtija u Briselu

Izvor: Blic, 22.Sep.2021

Šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak su u telefonskim kotanktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitno spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.