Tri zemlje EU ponovile podršku nuklearnom sporazumu sa Iranom

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Maj.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri zemlje EU ponovile podršku nuklearnom sporazumu sa Iranom

Tri zemlje Evropske unije (EU) ponovile su danas podršku nuklearnom sporazumu postignutim sa Iranom na sastanku u Briselu s pomoćnikom šefa iranske dipllomatije Abasom Aragšijem, nekoliko sati pre odluke američkog predsedsednika Donalda Trampa o ostanku ili izlasku SAD iz tog sporazuma.

Predstavnici tri zemlje potpisnice sporazuma, Francuska, Nemačka i Velika Britanija, kao zamenica visoke predstavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU za spoljnu politiku i bezbednosti Helga Šmit saopštili su da "podržavaju nastavak potpune primene sporazuma", navodi se u saopštenju.

EU je ranije danas takođe potvrdila svoju podršku iranskom nuklearnom sporazumu.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič rekla je da "sporazum funkcioniše" i da je EU posvećena nastavku njegovog sprovođenja.

Tramp je najavio da će odluku o iranskom sporazumu saopštiti danas u 14.00, po lokalnom vremenu, iz Bele kuće.

Iran je u julu 2015. godine posle dugih i teških pregovora potpisao sporazum o svom nuklearnom programu sa šest velikih sila - Rusijom, SAD, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom i Nemačkom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.