„EU ponudila pomoć, ali ne može da je pruži”

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2020, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„EU ponudila pomoć, ali ne može da je pruži”

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je EU ponudila pomoć zemljama zapadnog Balkana, koje treba da pošalju spisak šta im treba, ali s tim da u ovom trenutku ne mogu da je pruže. - Sasvim je jasno da oni tih stvari nemaju ni za sebe, ali ako mogu u jednom trenutku pružiće pomoć - rekla je Brnabićeva. Ona je rekla na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je telefonski razgovor lidera zapadnog Balkana sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i evropskim komesarom Oliverom Varheljijem bio nadrealan.
Peking: Srbija i Kina su bliski prijatelji, čvrsto ćemo stajati uz Srbiju u borbi protiv virusahttps://t.co/kDkwcOF5df
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 17, 2020 Brnabićeva je navela da za neke njene kolege sa zapadnog Balkana virus korona čak i nije bio tema, tako da se mogla videti razlika u shvatanju šta dolazi i spremnosti za to. Govoreći o novim drastičnim merama Vlade Srbije u borbi protiv virusa korona, Brnabićeva je naglasila da joj nije drago da se uvode ovakve mere, ali da je reč o borbi za svaki život. Prema njenim rečima, u ovom trenutku najveći problem i opasnost jesu srpski državljani koji dolaze iz inostranstva. „Moja solidarnost je sa građanima Srbije, a ne sa pohlepom za profitom EU”https://t.co/xA9U8dtBlS
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 17, 2020 - To su toliko ogromni brojevi. Poslednja dva dana u Srbiju se vratilo 35.376 ljudi. To je nemoguće iskontrolisati. Ogroman broj njih je nedisciplinovan, sa nula solidarnosti, ne poštuju sanitarne mere - rekla je Brnabićeva. Ona je ukazala da je to ogroman rizik i pravi probleme na cijeloj teritoriji Srbije. - Svako od nas zna neku osobu koja zna neku osobu koja se juče vratila iz Nemačke, a danas se šeta po gradu, kupuje i obavlja poslove. To je ogroman rizik - istakla je Brnabićeva.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.