EU pomogla reformu javne uprave u Srbiji sa više od 200 miliona evra

Izvor: Beta, 29.Maj.2020, 19:19

EU pomogla reformu javne uprave u Srbiji sa više od 200 miliona evra

Srbija je od Evropske unije (EU) u poslednjih 20 godina dobila 210 miliona evra za reformu javne uprave, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici."Dali smo Srbiji 210 miliona evra u proteklih 20 godina za reformu javne uprave, a 80 miliona evra samo u poslednje tri godine za sektorsku budžetsku podršku. Tu su i instrumenti poput TAIEX-a i Tvininga i mogućnost korišćenja medjunarodnih organizacija poput SIGMA-e za praćenje napretka reforme", kazao je Fabrici za TV N1.Podsetio je da je reforma javne uprave jedan od ključnih elemenata procesa pristupanja Srbije EU i da je tokom 2014. godine stavljena u prvi plan pregovora."Reforma je važna iz jednostavnog razloga jer javna uprava predstavlja jasnu tačku interakcije gradjana i vlasti. Javna uprava znači oporezivanje, obrazovanje, zdravstvo, znači usluge koje vlada mora da pruži gradjanima", rekao je Fabrici.Prema njegovim rečima, reforma je ključni element za jednu zemlju članicu EU da ima modernu, efikasnu, transparentnu i profesionalnu javnu upravu, od čega korist mogu da imaju i gradjani i poslovni sektor."Javna uprava, koja je transparentna i brza, koja je profesionalna za sve potrebe poslovanja, izuzetno je važna, i poslednje, ali ne najmanje bitno, efikasna javna uprava Srbiji olakšava sprovodjenje zakonodavstva koje će doći iz ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU pomogla reformu javne uprave u Srbiji sa više od 200 miliona evra

Izvor: Danas, 29.Maj.2020

Srbija je od Evropske unije (EU) u poslednjih 20 godina dobila 210 miliona evra za reformu javne uprave, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.