EU pomaže Ukrajini, stiže MMF!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU "pomaže" Ukrajini, stiže MMF!

Evropska unija (EU) je spremna da pomogne Ukrajini kroz planove Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je danas britanski ministar finansija Džordž Ozborn.

Oprobani recept: Posle revolucije, stižu pare od MMF-a  

"Ovo su prvi dani, prvi sati (tranzicije), ali se čini da je narod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajine odlučio da povede svoju zemlju ka budućnosti i da se približi Evropi, i mislim da ne bi trebalo da im okrenemo leđa", rekao je Ozborn novinarima u Singapuru.

 

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton danas dolazi u Kijev na razgovore o načinu izlaska iz političke krize i stabilizaciji privrede u toj zemlji.

Istovremeno je Rusija juče pozvala svog ambasadora u Ukrajini Mihaila Zurabova na konsultacije.

 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se situacija u Ukrajini naglo pogoršala "zbog nemogućnosti ili nespremnosti opozicije da poštuje sporazum" o okončanju nasilja i krize.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ukrajini nakon revolucije preti bankrot

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Feb.2014

Svrgavanje režima Viktora Janukoviča u Ukrajini nakon demonstracija u kojima je poginulo više desetina ljudi za tu zemlju ne znači i kraj krize. Dok se na Zapadu strepi od podele te velike zemlje i ulaska u period političke nestabilnosti, jedan od glavnih problema je kako izbeći bankrot. Rusija...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.