Rusi savetuju da Ukrajina traži zajam od MMF-a

Izvor: Blic, 23.Feb.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi savetuju da Ukrajina traži zajam od MMF-a

Ruski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je danas da bi Ukrajina trebalo da traži zajam od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kako bi izbegla bankrot, ali da mora da ispuni zahteve o strukturnim reformama.

Kada je Ukrajina u novembru najavila da neće potpisati sa Evropskom unijom sporazum o slobodnoj trgovini, pošto nije bila zadovoljna visinom sredstava koja je trebalo da dobije, Moskva se saglasila da pozajmi Kijevu 15 milijardi dolara.

Rusija je već dala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri milijarde dolara kroz popust od 30 odsto na cenu gasa, kao odlaganje plaćanja duga za gas za godinu dana. Međutim, ruske vlasti su nedavno odlučile da sačekaju formiranje nove vlade u Ukrajini pre nego što bilo šta isplate Kijevu.

Siluanov je rekao da se o situaciji u Ukrajini razgovaralo i na ministarskom sastanku zemalja Grupe 20 u Sidneju, na kome i sam učestvuje.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva podržala uslove MMF-a za pomoć Kijevu

Izvor: Capital.ba, 23.Feb.2014

MOSKVA, Rusija je podržala uslove Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za pomoć Ukrajini, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov, prenose ruski mediji.  Siluanov je dodao da se grupa od 20 ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.