EU pokušava da pokrene RAT U OVOJ EVROPSKOJ DRŽAVI! Marin le Pen otkriva novi mračni plan Brisela! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU pokušava da pokrene RAT U OVOJ EVROPSKOJ DRŽAVI!" Marin le Pen otkriva novi mračni plan Brisela! (VIDEO)

Evropska unija pokušava da pokrene građanski rat u Irskoj svojim uslovima sporazuma o "bregzitu", izjavila je liderka desničarske francuske partije Nacionalno okupljanje (bivši Nacionalni front) Marin le Pen za televiziju BFMTV.

- Evropska unija, zapravo, pokušava da pokrene građanski rat u Irskoj u nekom vidu… Da obnovi sukob koji je postojao u Irskoj - rekla je Le Penova komentarišući sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o "bregzitu".

Le Penova je dodala da je cilj EU u tome da učini "razvod što bolnijim", ali je naglasila da će on biti takav više za samu Evropsku uniju nego za Veliku Britaniju.

Britanski parlamentarci su u utorak izrazili svoj stav o nizu pitanja vezanih za "bregzit", dajući premijerki Terezi Mej jasan program za narednu rundu pregovora sa Evropskom unijom. Poslanici su potvrdili da ne podržavaju sporazum sa EU u sadašnjem vidu, protive se povlačenju iz EU bez sporazuma, žele da promene uslove o Severnoj Irskoj, ali istovremeno nisu spremni da preuzmu odgovornost.

Pitanje irske granice je glavni kamen spoticanja u pregovorima sa Evropskom unijom i osnovni razlog zašto britanski parlament odbija da podrži sporazum o "bregzitu" koji je Mejova zaključila sa EU. Premijerka je podržala amandmane koje su predložili parlamentarci na tačke koje se tiču posebnog carinskog i graničnog režima u Severnoj Irskoj, jer se nada da će obnoviti pregovore sa Evropskom unijom, a podrška parlamenta može da bude značajan argument u tim pregovorima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.