EU pokrenula istragu protiv Alphabeta, Mete i Apple, potencijalne kazne u desetinama milijardi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Mar.2024, 22:13

EU pokrenula istragu protiv Alphabeta, Mete i Apple, potencijalne kazne u desetinama milijardi

Šefica antimonopolskog tela EU Margret Vestager i evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton objavili su da je započeta zvanična istraga protiv Alphabeta (Google), Mete i Apple.
Portparol Apple saopštio je da će kompanija konstruktivno pristupiti istrazi i da su uvereni da je njihov plan u saglasnosti sa Zakonom digitalnih tržišta (Digital Markets Act).
Iz kompanije dodaju da njihovi timovi rade na uspostavljanju brojnih mehanizama kako bi se povinovali zakonu EU, kao i zaštiti privatnosti i bezbednosti njihovih korisnika u Uniji.
U međuvremenu, iz Mete su rekli da je kompanijin sistem pretplate kao alternativa onom kojim se trguje sa korisničkim podacima – već dobro...
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Apple, Google i Facebook izgubili 45 milijardi dolara tržišne kapitalizacije nakon vesti o opsežnoj istrazi EU

Izvor: Blic, 26.Mar.2024, 10:07

Deonice Applea, Facebook-ove matične kompanije Meta Platformas i Google-ove matice Alphabet pale su u trgovanju u ponedeljak nakon najave nove opsežne istrage Evropske unije protiv praksi tehnoloških divova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.