EU podržava Albaniju

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 18:50

"EU podržava Albaniju"

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da će EU nastaviti da podržava Albaniju na njenom evropskom putu.

Borelj je naveo da EU želi da ohrabri Albaniju da nastavi sa evrointegracijama i istakao da su reforme koje se sprovode važne za modernizaciju zemlje i dobrobit naroda.

On je kazao da je uoči predstojećih parlamentarnih izbora u toj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključno da na čelu lista budu kandidati sa integritetom.

"Ovo je ključno za demonstraciju posvećenosti zemlje u borbi protiv korupcije. A borba protiv korupcije jedan je od ključnih kriterijuma u procesu pristupanja i od suštinske je važnosti za svaku funkcionalnu demokratiju. Evropska integracija treba da bude zajednički nacionalni cilj, koji zahteva posvećenost svih strana u konstruktivnom političkom dijalogu", rekao je Borelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.