EU otvorila put za buduće trgovinske pregovore sa Britanijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU otvorila put za buduće trgovinske pregovore sa Britanijom

Lideri Evropske unije dogovorili su se danas da otpočnu pripremne pregovore o odnosima evropskog bloka sa Britanijom posle Bregzita.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je u tvitu napisao da je 27 lidera na sastanku u Briselu pristalo da pokrene pripreme za trgovinske pregovore, iako je konstatovano da nije ostvaren dovoljan napredak po pitanju uslova "razlaza", prenosi agencija Frans pres.

"Zaključci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o Bregzitu su usvojeni. Lideri su odobrili interne pripreme 27 članica EU za drugu fazu pregovora", napisao je Tusk na Tviteru.

Premijerka Britanije Tereza Mej je izjavila da je "ambiciozna i optimistična" povodom pregovora, ali da će detaljna finansijska nagodba u procesu Bregzitu, odnosno troškovi "razvoda", morati da pričeka konačan dogovor sa EU.

"Potpuna i konačna nagodba će doći u okviru finalnog dogovora vezanog za buduće partnerstvo", rekla je Mej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.