EU otvorena za ograničeni trgovinski dogovor sa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU otvorena za ograničeni trgovinski dogovor sa SAD

Evropska komisija je spremna da razmotri ograničeni trgovinski dogovor sa SAD ukoliko bude potpuno izuzeta od carinske takse na uvoz čelika i aluminijuma, izjavila je danas komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom.

"Možemo da razmotrimo takvu mogućnost ali samo za carinska prava na robu i druge manje komplikovane stvari", rekla je Sesilija Malmstrom u izjavi Frans presu ali je dodala da će Komisiji biti potrebna saglasnost svih zemalja članica ako se odluči na to.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Evropska komesarka je dodala da je uslov Evropljana najpre konačno i bezuslovno izuzeće od carinske takse.

"Naša strategija je jasna. Ne pregovaramo pod pretnjom", dodala je ona.

Američki predsednik Donald Tramp je u martu uveo takse od 25 odsto na uvozni čelik i 10 odsto na uvozni aluminijum, ali je garantovao da će EU do 1. maja biti izuzeta od te mere.

Bela kuća saopštila je u ponedeljak da pristaje da do 1. juna produži to izuzeće za EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.