EU osudila teroriste zbog ubistva u školi u Nigeriji

Izvor: Press, 07.Jul.2013, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU osudila teroriste zbog ubistva u školi u Nigeriji

"Najoštrije osuđujem jučerašnje užasno terorističko ubistvo blizu 30 nevine dece i nastavnika u školi u gradu Mamudo na severoistoku Nigerije", navodi se u saopštenju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Pozivajući da se krivci kazne, Eštonova je izrazila solidarnost sa Nigerijcima i posvećenost pomoći u osiguranju bezbednosti, mira i pomirenja na severu.

Islamski ekstremisti ubili su u subotu 42 osobe, uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << učenike, u napadu na školu sa internatom na severoistoku Nigerije, izjavili su lekari i preživeli u ovom napadu, dok vojni portparol tvrdi da su ubijeni 20 đaka i jedan nastavnik.

Preživeli, koji su na lečenju od opekotina i rana od metaka, tvrde da su neki đaci živi spaljeni u napadu izvedenom pred zoru.

AFP navodi da je poslednjih meseci Boko haram (Zapadno obrazovanje je greh) ubio više stotina učenika u tom regionu.

Nigerija je pokrenula veliku ofanzivu protiv te grupe 15. maja i proglasila vanredno stanje u tri savzne države, uključujući Jobe gde je izvršen najnoviji napad.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.