EU odobrila spajanje Holcima i Lafarža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila spajanje Holcima i Lafarža

Evropski antimonopolski regulatori dali su danas "zeleno svetlo" za spajanje francuskog proizvođača cementa Lafarža i švajcarskog rivala Holcima, čime će biti stvorena najveća svetska cementara.

"Lafaržovo preuzimanje Holcima je uslovljeno. Proces spajanja može biti sproveden", napisala je evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager na svom nalogu na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Za nastavak spajanja dve kompanije, Evropska komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je postavila sledeće uslove: da Lafarž otuđi svoje poslove u Nemačkoj, Rumuniji i Britaniji, kao i da Holcim proda svoje aktive u Francuskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Španiji i Češkoj.

Holcim i Lafarž su u aprilu ove godine najavili spajanje, u cilju osnivanja najvećeg svetskog proizvođača cementa, čija bi tržišna vrednost iznosila 40 milijardi evra.

Tada je saopšteno da će se nova kompanija zvati LafaržHolcim, da će imati jedinstvenu poziciju u 90 zemalja sveta, da će zapošljavati 136.000 ljudi, imati godišnju prodaju od 32 milijarde evra i profit iz poslovanja od 6,5 milijardi evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rađa se najveća svetska cementara

Izvor: B92, 16.Dec.2014, 14:20

Evropski antimonopolski regulatori dali su "zeleno svetlo" za spajanje francuskog proizvođača cementa Lafarža i švajcarskog rivala Holcima...Time će biti stvorena najveća svetska cementara..."Lafaržovo preuzimanje Holcima je uslovljeno. Proces spajanja može biti sproveden", napisala je evropska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.