EU odobrila primenu nove metodologije za Srbiju i Crnu Goru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2021, 16:02

EU odobrila primenu nove metodologije za Srbiju i Crnu Goru

Savet opštih poslova Evropske unije se saglasio o primeni revidirane metodologije proširenja u procesu pristupnih pregovora sa Crnom Gorom i Srbijom, saopšteno je na kraju sastanka ovog tela na kojem učestvuju ministri država članica EU nadležni za evropska pitanja. U saopštenju koje je izdato nakon sastanka naglašava se da će se promene prilagoditi postojećim pregovaračkim okvirima sa Crnom Gorom i Srbijom tokom narednih međuvladinih konferencija. "Kredibilna perspektiva pristupanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU: Nova metodologija proširenja za Beograd i Podgoricu, vladavina prava okosnica

Izvor: Danas, 11.Maj.2021

Savet ministara Evropske unije (EU) odlučio je danas da novu metodologiju proširivanja primeni na Srbiju i Crnu Goru, a visoki zvaničnici Unije su istakli da će vladavina prava ostati okosnica pregovora o članstvu, uz "ubedljivu perspektivu pristupanja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.