EU odobrila 18 miliona evra sa zajedničke projekte Srbije i Bugarske

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila 18 miliona evra sa zajedničke projekte Srbije i Bugarske

Uređenje pirotske tvrđave Kale, renoviranje stadiona u Vranju, kulinarski seminari za Leskovčane i uređenje Cerjanske pećine kod Niša neki su od 36 projekata koji će biti sprovedeni zahvaljujući novcu Evropske unije

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, zbog ovogodišnjeg velikog interesovanja za konkurisanje, preraspodeljen je dodatni novac planiran za 2018. godinu, tako da je ukupna suma odobrena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za ovaj program ove godine nešto viša od 18,5 miliona evra.

Poređenja radi, to je za trećinu više od godišnjeg budžeta Opštine Prokuplje.

Kako se objašnjava, ovi projekti se finansiraju u tri "glavne prioritetne ose", to su "održivi turizam" sa 14, "mladi" sa 11 i "životna sredina" sa isto toliko projekata.

Gradovi i opštine sa juga Srbije uglavnom učestvuju sa idejama koje se tiču turizma i mladih, dok je Niška Banja jedina opština sa juga sa odobrenim projektom u oblasti zaštite životne sredine.

Među nosiocima odobrenih aktivnosti u oblasti turizma su niška opština Medijana, gradovi Pirot i Leskovac, Opština Surdulica, Turistička organizacija Niša i Grad Zaječar.

Kada je reč o oblasti mladih, nosioci su opštine Boljevac, Knjaževac, Dimitrovgrad, niška opština Crveni Krst, Grad Pirot i Univerzitet u Nišu.

Neke od ovih opština učestvuju i kao partneri na projektima u kojima su nosioci bugarske opštine.

Prema proceduri, preostalo je još da pre ugovaranja predstavnici programa provere kandidate i za investicione projekte posete mesta izgradnje posle čega bi u septembru počelo pregovaranje.

Opis svih odobrenih projekata možete videti na sajtu IPA programa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.