Pirotu odobrena 4 projekta iz prekogranične saradnje

Izvor: juGmedia, 19.Jul.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotu odobrena 4 projekta iz prekogranične saradnje

PIROT – Gradu Pirotu odobrena su 4 projekta u vrednosti od 1,2 miliona evra u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Na sastanku zajedničkog nadzornog odbora doneta je odluka da se u okviru prvog poziva ovog programa odobre 36 projekata,saopštila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Pirot.

Pored restauracije srednjevekovne Tvrđave Kale, u Pirotu će tim novcem biti uredjen i plato ispred zatvorenog gradskog bazena, dvorište >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rekonstruisane karaule u Dojkincima na Staroj planini i nabaviti oprema za potrebe porodilišta Opšte bolnice.

U ulozi partnera na pomenutim projektima će pored Gradske uprave Pirot sa dva projekta biti i Centar za socijalni rad i Sportski centar Pirot sa po jednim projektom.

Podsećanja radi, u prethodnom drugom pozivu IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska –Srbija odobreno je ukupno 103 projekata od čega opštini Pirot i njenim organizacijama 8 projekata vrednosti oko milion evra, saopštava Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Pirot.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

EU odobrila 18 miliona evra sa zajedničke projekte Srbije i Bugarske

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2016

Uređenje pirotske tvrđave Kale, renoviranje stadiona u Vranju, kulinarski seminari za Leskovčane i uređenje Cerjanske pećine kod Niša neki su od 36 projekata koji će biti sprovedeni zahvaljujući novcu Evropske unije. ..Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu IPA programa prekogranične saradnje...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.