EU od nove vlasti Crne Gore očekuje i dalje punu uskađenost u spoljnoj politici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2023, 13:20

EU od nove vlasti Crne Gore očekuje i dalje punu uskađenost u spoljnoj politici

Evropska unija (EU) očekuje od nove vlade Crne Gore da zadrži postojeći kurs potpunog usklađivanja sa briselskom spoljnom politikom. "Crna Gora je jedna od zemalja kandidata sa rekordom od 100 posto usklađenosti sa spoljnom politikom EU. To EU redovno ističe i ceni jer to (usklađivanje) ima cenu po državu, pošto je čini metom stranog zlonamernog mešanja", ocenio je Peter Stano portparol EU. Pokret Evropa sad i Demokratska partija socijalista (DPS) osvojili su najviše glasova na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta EU očekuje od nove crnogorske vlade?

Izvor: Danas, 12.Jun.2023

Evropska unija (EU) je uverena da će Crna Gora i sa novom vladom ostati na kursu potpunog usklađivanja sa spoljnom politikom EU, nastaviti da ostvaruje dobre rezultate i napreduje u pristupnom procesu, izjavio je danas portparol EU Peter Stano povodom nedeljnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.