EU neće žmuriti na odnos Srbije i Kosova

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU neće žmuriti na odnos Srbije i Kosova

Austrijski zvaničnik Mihael Špindeleger: EU neće žmuriti na odnose Srbije i Kosova. U interesu je obe strane da se barikade što pre uklone. I to ne toliko zbog dobijanja statusa kandidata već zato što će ugroziti perspektivu mirnog razvoja za Srbe sa severnog Kosova.

"Uveren sam da rešenje za carinu na severnom Kosovu može biti pronađeno ako sve strane pokažu dobru volju. Međutim, rešenje će verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << morati da se traži na nekom drugom forumu pošto sadašnji dijalog između Prištine i Beograda nema mandat da razmatra to pitanje", kaže za “Blic” Mihael Špindeleger, austrijski vicekancelar i ministar spoljnih poslova uoči današnje posete Beogradu.

Srbija je dobila preporuku Evropske komisije za status kandidata. Preporuka EK je snažno ohrabrenje Srbiji.

Kfor analizira ponudu Srba

Prolaz za Kfor, ne i za Euleks!

Bliži nam Baku od Ljubljane

"Mi Austrijanci smo to punog srca podržali i nadamo se da će to prihvatiti i Evropski savet. U svakom slučaju, Srbija mora biti svesna da EU neće žmuriti na odnose Srbije i Kosova. U interesu je obe strane da se barikade što pre uklone. I to ne toliko zbog dobijanja statusa kandidata već zato što će ugroziti perspektivu mirnog razvoja za Srbe sa severnog Kosova", ističe Špindeleger.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.