EU nastavila pregovore sa Turskom

Izvor: Blic, 25.Jun.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU nastavila pregovore sa Turskom

LUKSEMBURG - Ministri inostranih poslova država članica Evropske unije (EU) postigli su danas dogovor da nastave pregovore o članstvu sa Turskom, ali su odložili datum otpočinjanja nove runde pregovora za najmanje četiri meseca, saopštile su diplomate Unije.

Nemačka je tražila da se odloži otvaranje pregovora o novom poglavlju koji su prvobitno bili zakazani za sutra, zbog zabrinutosti u vezi sa načinom na koju se zvanička Ankare nosi sa antivladinim protestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su uzdrmali vladu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogan, prenela je agencija Rojters.

Irska, koja trenutno predsedava rotirajućem predsedništvu, saopštila je da je su ministri EU konačno dogovorili da nastave pregovore o članstvu sa Turskom, posle trogodišnje pauze, dodaje AFP.

Turski ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu pozdravio je danas odluku EU o nastavku pregovora, uprkos protivljenju nekih članica, kao što je Nemačka.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.