EU namerava da ostavi na snazi sankcije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2020, 12:44

EU namerava da ostavi na snazi sankcije protiv Rusije

Evropska unija najavila je da namerava da ostavi na snazi sankcije protiv velikog broja ruskih državljana i pravnih lica za koje EU smatra da su uključena u podrivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, navodi se u zvaničnim dokumentima EU.
U dokumentima su objavljena imena niza lica koja su pod sankcijama, kao i link na spiskove odobrene 2014. godine. „Savet EU namerava da zadrži restriktivne mere prema gore navedenim fizičkim i pravnim licima i predstavi nove osnove“, piše u dokumentu. Istovremeno, u dokumentu se napominje da lica navedena na sankcionim spiskovima mogu da zatraže informacije od sekretarijata Saveta EU o razlozima ove odluke.    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.