EU na meti Trampa: Novi porezi STIŽU

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU na meti Trampa: Novi porezi STIŽU

Nameti za uvoz automobila se uvećavaju

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je izneo u javnost da njegova Vlada završava studiju o povećanju uvoznih tarifa na automobile iz Evropske unije i da će na tom planu uskoro biti preduzete akcije.

Pročitajte i:

- Završavamo našu studiju o tarifama na automobile iz EU, imajući u vidu činjenicu da su dugo iskorišćavali SAD u smislu trgovinskih barijera i tarifa. Na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se sve uravnotežiti - i za to neće morati da prođe dugo vremena - rekao je Tramp.

Predsednik SAD je ranije zapretio uvođenjem dvadeseto procentnih tarifa na uvoz svih automobila proizvedenih u EU, samo mesec dana nakon što je njegova administracija otvorila istragu o efektima uvoza automobila po nacionalnu bezbednost SAD.

Visoki zvaničnik Evropske komisije je izjavio da će evropski blok odgovoriti na svaku meru SAD koja se tiče povećanja tarifa na automobile iz EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.