EU kaznila Masterkard!

Izvor: Mondo, 22.Jan.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU kaznila Masterkard!

Evropska komisija kaznila je danas kartičarsku kompaniju Masterkard (Mastercard) sa 570,6 miliona evra zbog primene propisa koji su veštački podigli troškove plaćanja karticama u Evropi.

Foto: Promo/Mastercard

Iz EK je saopšteno da je Masterkard kažnjen jer je trgovcima ograničavao mogućnost korišćenja povoljnijih naknada koje nude banke koje posluju širom EU, izveštava Rojters.

"Pravila Masterkarda veštački su podigla troškove plaćanja karticama, nanevši štetu potrošačima i trgovcima u EU", izjavila je evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mastercard kažnjen sa 570 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2019

Evropska komisija kaznila je danas Mastercard sa 570 miliona evra jer je sprečavao trgovce iz maloprodaje da tragaju za boljim uslovima za platne kartice u bankama širom Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.