EU je napravila da Moskva bude talac veštačkih kriza

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU je napravila da Moskva bude talac veštačkih kriza"

Evropska unija je napravila odnose sa Rusijom tako da Moskva bude talac rešavanja uglavnom veštački izazvanih kriza.

To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

"Imamo paradoksalnu situaciju da su naši partneri u EU, koji su poklekli pod pritiskom koji dolazi van Evrope,napravili odnose sa Rusijom tako da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskva talac rešavanja beskonačnih veštačkih kriza kad god su blizu naših granica, ili vaših, ili u bilo kom drugom regionu u svetu", rekao je Čižov, prenosi Tass.

On je na evropsko-ruskom forumu u Evropskom parlamentu u Briselu, kazao da se to dešava u momentu kad se interesi EU i Rusije poklapaju, iako nisu identični.

"To nas tera da se zapitamo na čijoj strani istorije je sad EU i da li njena pozicija zaista prikazuje interese svih građana EU. Budućnost odnosa Rusije i EU zavisi od odgovora na to pitanje", kaže Čižov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čižov: Moskva je talac veštačkih kriza zbog EU

Izvor: RTS, 05.Dec.2016

Budućnost odnosa Rusije i Evropske unije zavisi od odgovora na pitanje na čijoj strani istorije je EU i da li njena pozicija zaista prikazuje interese svih građana Unije, rekao je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.