EU izdala Jermeniju, a ne Rusija — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2023, 13:45

EU izdala Jermeniju, a ne Rusija — Zaharova

 
EU je izdala Jermeniju, a ne Rusija, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu, dodajući da Brisel nema nameru da olakša prekid vatre i pruži humanitarnu pomoć.
Evropska unija je sa strane posmatrala kako ruski mirovnjaci deluju kao posrednici u postizanju primirja, a nije imala ni nagoveštaj namere da pruži bilo kakvu praktičnu pomoć, posmatrala je sa strane, ćutke, kako predstavnici naše zemlje organizuju isporuku humanitarnu pomoć Nagorno-Karabahu nakon deblokade Lačinskog koridora, dok su pratili stanovnike Karabaha koji su otišli u Jermeniju“, izjavila je diplomata. „Pa, ne sasvim prećutno – podsticala je i pričala priče jermenskim građanima da ih je Rusija navodno izdala. EU je bila ta koja je ubedila Jerevan da ne poštuje stvari koje su dogovorene uz posredovanje Moskve – EU je izdala Jermeniju“. Zaharova je istakla da „misija EU u Jermeniji ne pruža nikakvu deeskalaciju ili stabilnost”. „Njen glavni cilj nije bezbednost Jermenije ili pomoć u normalizaciji [odnosa] između Bakua i Jerevana, to je obaveštajni nadzor i destabilizacija“, dodala je diplomata. „Prvo su se angažovali u podsticanju Jermenije i davanju obećanja, a zatim su nemo svedočili kako se situacija razvija“, nastavila je Zaharova. „Zapadna zajednica je bila ta koja je gurnula Jerevan […] sa puta implementacije sporazuma, postignutih uz posredovanje Moskve.“     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Jermene nije izdala Moskva, nego Brisel

Izvor: Blic, 04.Okt.2023

Rusija nije izdala Jermeniju, nego je to učinila EU, navela je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Blic...

Sastanak ministara spoljnih poslova EU u Kijevu dokazuje potpuni promašaj – Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2023

Sastanak ministara spoljnih poslova EU u Kijevu nije dao značajnije rezultate, dok su Mađarska i Poljska javno objavile svoja pitanja o ukrajinskoj politici, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.. „Budimpešta i Varšava su nagomilale dosta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.