EU iz interesa toleriše diktatore

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU iz interesa toleriše diktatore

Predsedavajući Saveta Evropske unije Herman van Rompej kritikovao je danas EU što, zbog regionalnih bezbednosnih interesa, toleriše diktatorske režime u afričkim i arapskim državama.

EU je podržala režime u Tunisu i Egiptu do njihovog raspada, a sada se ponaša slično prema diktaturama u Saudijskoj Arabiji i drugim zemljama, naveo je Van Rompej u komentaru povodom "Dana Evrope" u nemačkom listu "Frankfurter Rundšau".

On je istakao da su evropske zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ponekad interes za regionalnom stabilnošću stavljale na prvo mesto i bile spremne da uzmu u obzir nedemokratske režime.

Evropske države u prošlosti nisu uvek opravdale sopstvene vrednosti kada je reč o odnosu sa arapskim susedima, naglasio je Van Rompej.

Globalni kredibilitet Evropske unije počinje ispred sopstvenog prava, naveo je Van Rompej povodom spoljne politike EU i dodao da su ta verodostojnost i savladavanje finansijske krize dva najveća izazova za Evropu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.