EU info kutak organizuje besplatnu radionicu asertivne komunikacije za srednjoškolce

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

EU info kutak organizuje besplatnu radionicu asertivne komunikacije za srednjoškolce

Kako kažu u EU info kutku, mladi se često pitaju da li je u redu nešto što su rekli ili uradili, na koji način okolina reaguje na njihove postupke, kako ih ceni, koliko ih drugi ljudi poštuju i imaju mnogo dilema sa kojima se suočavaju u tom uzrastu.
„Ideja je da učesnici mogu na ovoj radionici da saznaju sve što je potrebno kada je reč o sticanju samopouzdanja, na koji način mogu da iskažu svoju samouverenost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da preuzmu odgovornost, kako da se ne plaše da preduzmu neke odluke koje su važne u njihovom životu, na koji način da izraze svoje želje, potrebe i osećanja“, rekao je Filip Jovanović iz EU info kutka i dodaje da će se na radionici držati svih propisanih mera predostrožnosti.

Učesnici radionice biće u mogućnosti da testiraju svoju asertivnost, utvrde svoja prava i savladaju asertivne tehnike.
„Svako od nas svoje želje, osećanja, potrebe može da predstavi na više načina. Ipak, asertivnost i veštine asertivne komunikacije najviše pomažu u razvijanju samopouzdanja, sigurnosti i odgovornosti tako što omogućavaju da zaštitimo svoja prava, a pritom nikog ne povredimo“, kažu organizatori.
Radionicu će voditi Ivana Vrčkić, bihejvioralno-kognitivni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine. Prijava je moguća putem formulara. Broj mesta je ograničen pa je prijava neophodna najkasnije do 24. septembra u 10 sati ili do popunjavanja kapaciteta.
Ova radionica je deo serijala na temu razvoja socijalno, mentalno i fizički zdrave dece. U ovom serijalu biće održana još jedna radionica, a kasnije još dodatne dve. Iz EU info kutka najavljuju da time neće zatvoriti ovu priču, već će se i u narednom periodu baviti temama iz oblasti bezbednosti, sigurnosti i pravilnog razvoja mladih ljudi. Takođe će se truditi da teme prilagode kako mlađim ljudima, tako i široj grupi ljudi.
Organizatori su EU info kutak Niš i City smart radio.-

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.