EU ima plan B ako Mađarska blokira 50 milijardi evra pomoći Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Nov.2023, 14:29

EU ima 'plan B' ako Mađarska blokira 50 milijardi evra pomoći Ukrajini

Evropska unija će moći da zaobiđe svaki mađarski veto i uputi Ukrajini 50 milijardi evra pomoći, rekli su zvaničnici bloka, dok se Kijev nastoji da potisne rusku vojsku 21 mesec od početka rata. Evropska komisija je predložila proširenje budžetske podrške kako bi pomogla Ukrajini da isplati plate i podmiri druge troškove dok se sukob nastavlja, a 27 država članica EU trebalo bi da glasaju o paketu na samitu 14-15. decembra u Briselu. Ali, postoji zabrinutost da bi pomoć mogao da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU ima ‘plan B’ ako Mađarska blokira 50 milijardi evra pomoći Ukrajini

Izvor: Danas, 10.Nov.2023

Evropska unija će moći da zaobiđe svaki mađarski veto i uputi Ukrajini 50 milijardi evra pomoći, rekli su zvaničnici bloka, dok se Kijev nastoji da potisne rusku vojsku 21 mesec od početka rata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.