EU i zemlje Zapadnog Balkana smanjuju i ukidaju cenu rominga FOTO

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 11:32

EU i zemlje Zapadnog Balkana smanjuju i ukidaju cenu rominga FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na samitu EU - Zapadni Balkan u Tirani.

On je prisustvovao potpisivanju sporazuma koji će omogućiti postepeno smanjivanje i ukidanje cene rominga između EU i regiona ZB.

Potpisnici zajedniccke deklaracije i sporazuma u Tirani su operateri iz EU i ZB kao korak koji će, kako je najavljeno, omogućiti postepeno smanjenje cena rominga između regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i EU tokom 2023. godine, sa ciljem da se troškovi naknadno u potpunosti ukinu.

Smanjenje troškova rominga sa zemljama EU će omogućiti bolje uslove za saradnju i podsticaj za poslovanje, ali i za turizam.

U okviru Berlinskog procesa, lideri Zapadnog Balkana dogovorili su ranije međusobno ukidanje naknada za roming, a Sporazum o regionalnom romingu stupio je na snagu u julu 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.