EU i Zapadni Balkan: Očekuje se konkretan napredak u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2021, 10:33

EU i Zapadni Balkan: Očekuje se konkretan napredak u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova

Od Srbije i Kosova očekuje se konkretan napredak ka punoj normalizaciji odnosa, jedan je od zaključaka iz deklaracije usvojene u sredu (6. oktobra) na Samitu lidera Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana održanom na Brdu kod Kranja. Normalizacija odnosa te dve države je od ključnog značaja za stabilnost i razvoj celog regiona, kako bi se osiguralo da nastave svojim evropskim putevima, poruka je deklaracije usvojene u gradu u Sloveniji, koja predsedava Unijom. Predsednik Srbije Aleksandar...
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fon der Lajen: Zapadni Balkan dio jedne porodice sa EU

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2021

BRDO KOD KRANJA - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je zemljama zapadnog Balkana da su dio jedne porodice sa EU, javio je Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.