Izvor: S media, 07.Sep.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i Euleks osuđuju pucnjavu na severu Kosova

Šef Euleksa Ksavije de Marnjak i specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar osudili su danas incident u kome je došlo do pucnjave na severnom Kosovu.

"Službenik Kosovske Policije (KP) je lakše povređen i vozila KP-a i Euleksa su oštećena. Jedan broj maskiranih lica se ovoga jutra pojavio na putu između Zupča i Zubinog Potoka. Oni su otvorili vatru na vozila", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Jedan broj službenika Euleks policije je bio na putu prema Zubinom Potoku da bi sproveli svoje uobičajene dužnosti u lokalnoj policijskoj stanici kada je došlo do napada, ističe se dalje u saopštenju, dodajući da je vozilo KP bilo u pratnji.

Jedan pripadnik KP je, kako prenosi Euleks, povređen.

"Počinioci moraju što pre biti dovedeni pred lice pravde. Apelujem na sve koji imaju informaciju u vezi sa ovim incidentom da kontaktiraju policiju", rekao je De Marnjak.

"Oštro osuđujem ovo delo okrutnog nasilja. Životi su bili ugroženi. Ovo oslikava i pojačava potrebu za snažnijom vladavinom prava u ovom delu Kosova", istakao je Žbogar dodajući da će Euleks i njegova kancelarija nastaviti da zajednički rade na tome.

(Tanjug)

Foto: Radio KIM
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.