EU donirala 260 klupa i 580 stolica Osnovnoj školi „Radoje Domanović“

Izvor: juGmedia, 25.Maj.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU donirala 260 klupa i 580 stolica Osnovnoj školi „Radoje Domanović“

Predstavnici Delegacije Evropske unije, danas su tokom posete Vranju obišli OŠ „Radoje Domanović“ koja je dobila je novu opremu, stolove, stolice, računarsku i sportsku opremu, kao i didaktički materijal, nabavljenu zahvaljujući sredstvima EU.

 Donirano je 260 klupa, 580 stolica, 24 katedre za nastavnike i profesore, sportske rekvizite, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << lap top računare i didaktički materijal.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, istakao je da škola predstavlja primer uspešne integracije migranata na njihovoj balkanskoj ruti.

Na zajedničkom sastanku sa šefom Delegacije EU, došli smo do zaključka da je neophodna pravilna integracija migranata i da u tom procesu mora da bude uključeno i lokalno stanovništvo. Ova škola je pravi primer za to. Sva donacija ostaće našoj deci i nakon završetka migrantske krize“, kaže Milenković koji se neizmerno zahvalio predstavnicima EU za sve projekte koji su do sada realizovani sa lokalnom samoupravom.

Šef Delegacije EU u Srbiji Nikolas Bizel, istakao je da EU pruža pomoć lokalnim zajednicama da unaprede kapacitete i pruže potrebne obrazovne usluge, i to ne samo migranata, već celokupne lokalne zajednice.

Tako ćemo doprineti pojačanju i većoj efikasnosti obrazovnog sistema u Srbiji. Ova škola je u septembru 2017. godine zajedno sa lokalnom decom upisala i dvanaestoro dece migranata. Danas njih osmoro pohađaju nastavu sa ostalima u učionicama u kojima su nove školske klupe i stolice, kao i u moderno opremljenom informatičkom kabinetu“, kazao Bizel i dodao da je EU donirala ovoj školi i računarsku opremu i potreban didaktički materijal.

OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju proslavila je danas 47 godina postojanja.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

RADOJE dobio opremu vrednu 22.000 evra

Izvor: OkRadio.rs, 26.Maj.2018, 02:34

U okviru projekta podrške, Evropska unija donirala je Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Vranju nov inventar i opremu za obrazovne i sportske aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 22.000 evra. Na dan obeležavanja 47 godina postojanja ove obrazovne ustanove, školu su posetili gradonačelnik Vranja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.