EU donira Srbiji 4,9 miliona evra

Izvor: VOA, 03.Apr.2020, 14:11

EU donira Srbiji 4,9 miliona evra

EU doniraće Srbiji 4,9 miliona evra za nabavku medicinske opreme u borbi protiv koronavirusa. Ovaj novac će omogućiti kupovinu respiratora, testova i zaštitne opreme. Sporazum o donaciji potpisali su minsitarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i šefica UNOPS-a Mikela Telatin. Zbog panedmije koronavirusa, sporazum je potpisan putem video linka, a potpisnici su se obratili istim putem iz svojih kancelarija.  Poručili su da se se aktuelna kriza može prevazići samo zajednički i solidarno, kao i da je veoma važno da svi ostanu kod kuće. EU je 20. marta Srbiji uputila donaciju od 7,5 miliona evra, a taj sporazum su potpisali Jadranka Joksimović i Sem Fabrici. Takođe, EU je sa 450 hiljada evra pomogla let iz Kine kojim je u Srbiju 27. marta dopremljena pomoć. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

EU donira Srbiji 4,9 miliona evra za nabavku medicinske opreme

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Apr.2020

Evropska unija doniraće Srbiji 4,9 miliona evra za potrebe nabavke medicinske opreme, kao pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa. Ovaj novac biće iskorišćen za nabavku respiratora, testova i zaštitne opreme rečeno je nakon potpisivanja Sporazuma o donaciji. Sporazum su potpisali ministarka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.