Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2018, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU dodeljuje 474 miliona evra pomoći Avganistanu

Evropska unija je danas objavila da će donirati 474 miliona evra pomoći Avganistanu, na konferenciji podržanoj od UN o razvoju, miru i bezbednosti u toj zemlji.

Na danas otvorenoj dvodnevnoj konfereciji u Ženevi, na kojoj, između ostalih, učestvuju šefovi diplomatija Nemačke, Rusije i Irana, predsednik Avganistana Ašraf Gani pozvao je prisutne da investiraju u njegovu zemlju.

Cilj konferencije je da detaljno ispita napredak avganistanske vlade u korišćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << milijardi dolara strane pomoći za obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i humanitarnu podršku od 2016. godine.

Evropska komisija je saopštila da će nova sredstva biti usmerena ka reformi javnog sektora, zdravstvenog i pravosudnog sistema, kao i rešavanju problema migranata i raseljenih.

Od ukupnog iznosa 311 miliona evra biće namenjeno podršci avganistanskom "planu reformi".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brisel najavio pomoć Kabulu

Izvor: Blic, 28.Nov.2018

Evropska unija saopštila je da će dati 474 miliona evra finansijske pomoći Avganistanu nakon konferencije u Ženevi, koju su organizovale UN, u vezi sa razvojem, mirom i bezbednošću u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.