EU će zatražiti od Nikolića da ublaži svoju nacionalističku retoriku

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će zatražiti od Nikolića da ublaži svoju nacionalističku retoriku

Evropska unija zatražiće danas od novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ublaži svoju nacionalističku retoriku, ukoliko želi da njegova zemlja napreduje ka članstvu u EU, piše AP pozivajući se na zvaničnike Unije.

Nikolić, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Briselu, doveo je u pitanje kvalifikaciju genocida >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srebrenici 1995. godine, a naljutio je i susede u Hrvatskoj izjavom da

je Vukovar srpski grad.

Nikolić: Premijer Srbije da vodi dijalog sa Prištinom

Sam Nikolić, bivši ultranacionalista koji je postao proevropski političar, kasnije je davao malo pomirljivije izjave.

Dva zvaničnika, koja su insistirala na anonimnosti, su potvrdila i da će lideri EU tražiti od Nikolića brzo formiranje Vlade Srbije, koja bi nastavila razgovore sa Kosovom, prenosi AP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.