EU će tužiti Kinu Međunarodnom sudu pravde ako usvoji Zakon o bezbednosti za Hong Kong

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2020, 19:06

EU će tužiti Kinu Međunarodnom sudu pravde ako usvoji Zakon o bezbednosti za Hong Kong

Evropski parlament je velikom većinom glasova usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da EU mora da tuži Kinu Međunarodnom sudu pravde u Hagu ako Peking nametne novi Zakon o bezbednosti za Hong Kong, kao i da u tom slučaju EU primeni mere ekonomskog pritiska na Kinu, prenosi Rojters.
RT: Tajvan će nauditi sopstvenom narodu pružajući utočište „buntovnicima i elementima koji unose haos u Hong kongu“, upozorava Kinahttps://t.co/jf4Hx1ILYn
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 20, 2020 Vlade zemalja članica EU već su izrazile „duboku zabrinutost“ zbog najavljenog novog zakona za koji diplomate, aktivisti i poslovni krugovi ocenjuju da će "ugroziti" poluautonomni status Hong Konga i njegovu ulogu u svetskoj ekonomiji.
RT: Kina se „odlučno protivi“ mešanju SAD-a i G7 u pitanja Hong Konga, nakon što je blok pozvao na ukidanje Zakona o nacionalnoj bezbednostihttps://t.co/qVLgKBRIX5
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 18, 2020 EU, SAD i Australija su saglasne da bi novi Zakon o bezbednosti Hongkonga "potpuno obesmislio princip `jedna zemlja, dva sistema`“ koji definiše autonomiju Hong Konga.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.