EU će tek imati razloga da se brine kad SAD donesu svoje rakete u Evropu - upozoravaju Rusi

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će tek imati razloga da se brine kad SAD donesu svoje rakete u Evropu - upozoravaju Rusi

Zabrinutost Evropske unije će se povećati ako Sjedinjene Američke Države postave u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, izjavio je stalni predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je u petak da Vašington 2. februara počinje proceduru za povlačenje iz Sporazuma o likvidaciji raketa. Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da će - ako se Rusija ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrati na potpuno i proverljivo poštovanje Sporazuma u roku od šest meseci - sporazum biti raskinut.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u subotu da će Rusija recipročno odgovoriti na odluku SAD o povlačenju iz Sporazuma i takođe obustaviti učešće u Sporazumu.

Šef države istakao je da Rusija nije dužna i da se neće uvlačiti u skupu trku u naoružanju. Putin je dodao da svi predlozi Rusije o razoružanju "ostaju na stolu, a vrata otvorena", ali zahteva da se nikakvi pregovori o ovom pitanju unapred ne iniciraju.

Govoreći o novim antiruskim sankcijama, Čižov je rekao da je apetit Evropske unije za nove sankcije protiv Rusije iscrpljen.

- Što se tiče Evropske unije, apetit za nove sankcije (Rusiji) već je iscrpljen. Još ćemo videti da li će se kod njih u doglednoj budućnosti pojaviti apetit za ukidanje sankcija - istakao je Čižov.

On je naveo da je najniža tačka u odnosima Rusije i Evropske unije već prošla.

- Naravno, nismo se odmakli daleko od nje, ali mislim da se raspoloženje menja - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija: EU će tek imati razloga za brigu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2019

Zabrinutost Evropske unije će se povećati ako Sjedinjene Američke Države postave u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, izjavio je stalni predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov...- Zabrinutost postoji već danas, ali će se neizmerno povećati ukoliko Sjedinjene Američke Države rasporede...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.