EU će intenzivno pomoći Italiji i Španiji

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU će intenzivno pomoći Italiji i Španiji"

Brisel -- Evropska unija će veoma intenzivno pomagati Italiji i Španiji u borbi protiv koronavirusa, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je istakla da će u središtu budžeta Evropske unije za period od 2021. do 2027. godine biti borba protiv novog koronavirusa.

Za briselski portal Politiko ona je rekla da višegodišnji finansijski okvir nije jedino sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pomoć, ali da jeste sredstvo za strateško ulaganje i unutarevropsku koheziju koje prihvataju sve države članice EU.

Politiko podseća da je fon der Lajen u subotu uveče objavila da će EK predstaviti dopunjeni predlog budžeta EU od 2021. do 2027. godine, koji bi uključivao paket stimulacija.

Prema njenim rečima, EU će veoma intenzivno pomoći Španiji i Italiji.

"U Evrogrupi se razmatra i raspravlja o nekoliko instrumenata među kojima su i obveznice", rekla je ona i dodala da je Evropski savet dobio mandat od ministra finansija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fon der Lajen: EU će intenzivno pomoći Italiji i Španiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020

Evropska unija će veoma intenzivno pomagati Italiji i Španiji u borbi protiv koronavirusa, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen...Ona je istakla da će u središtu budžeta Evropske unije za period od 2021. do 2027. godine biti borba protiv novog koronavirusa...Za briselski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.