EU će dotirati testove škart proizvoda za postkomunističku Evropu

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Sep.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će dotirati testove škart proizvoda za postkomunističku Evropu

Evropska unija dotiraće u zemljama članicama testove koji otkrivaju neprihvatljivu ali rasprostranjenu praksu nadnacionalnih kompanija da na tržišta postokomunističke Evrope šalju proizvode goreg kvaliteta, saopštila je 14. septembra evrokomesarka za pravdu i zaštitu potrošača, Čehinja Vera Jurova. Za borbu protiv duplih aršina i za to da istočna Evropa prestane da bude "kanta za smeće" Zapada EU će izdvojiti dva miliona evra.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU finansira testove kvaliteta proizvoda za istočnu Evropu

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2017

Evropska unija dotiraće u zemljama članicama testove koji otkrivaju neprihvatljivu, ali rasprostranjenu praksu nadnacionalnih kompanija da na tržišta postokomunističke Evrope šalju proizvode goreg kvaliteta, saopštila je evrokomesarka pravde i zaštite potrošača Čehinja Vjera Jourova..."Ja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.