EU će deliti informacije o povratnicima iz Sirije i Iraka

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će deliti informacije o povratnicima iz Sirije i Iraka

BRISEL - Ministri unutrašnjih poslova EU dogovorili su se danas na sastanku u Briselu da više razmenjuju informacije o evropskim građanima koji su se vratili iz borbe u Iraku i Siriji, ali se nisu obavezali na neku širu koordinaciju obaveštajnih službi.Teroristički napadi u Parizu od 12. novembra u kojima je poginulo 129 ljudi pokazali su propuste u evropskoj odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << protiv ekstremista.Abdelamid Abaud, koji je osumnjičen da je bio glavni organizator napada ismevao je graničnu kontrolu i hvalio se kako lako može da se kreće između Sirije i Belgije u kojoj je rođen i ostalih delova Evrope.Pred vanredni sastanak ministara unutrašnjih poslova i pravde članica EU, komesar za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos je izjavio da će Evropska komisija predložiti zajedničku "Evropsku obaveštajnu agenciju."Ministri su se dogovorili da će poboljšati razmenu informacija o takozvanim stranim borcima, ali se nisu jasno obavezali da će obaveštajne agencije deliti informacije ili koordinirati rad, a kamoli osnovati zajedničku agenciju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NAJTRAŽENIJI BEGUNAC BEŽI I OD ISIL-A: Džihadisti hoće da ga ubiju jer se nije razneo

Izvor: Kurir, 20.Nov.2015

Juče je potvrđena smrt Abdelhamida Abauda, čoveka koji stoji iza terorističkog napada u Parizu u kome je poginulo 130 ljudi. Obaveštajne agencije svoje resurse su sada usmerile na Salaha Abdeslama, tzv. "osmog teroristu" koji je u begu...Najtraženiji čovek u Evropi ne skriva se samo od tajnih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.