EU: Železara nije pod sankcijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Železara nije pod sankcijama

Delegacija Evropske unije u Srbiji kao "lažnu vest" odbacila je danas navode da je fabrika čelika "Železara Smederevo" pogođena odlukom Evropske komisije od 27. januara o uvođenju anti-damping dažbina na kineske proizvode od čelika, što nije slučaj.

Ova odluka nema nikakvog uticaja na izvoz srpskog čelika u EU i ograničena je na izvoz čeličnih cevi iz Kine i Tajvana, navodi se u saopštenju.

Istraga bi, međutim, kako se dodaje, mogla da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrenuta ukoliko bi Kina i Tajvan pokušali da ove proizvode plasiraju na tržište EU kao proizvedene u Srbiji.

Ova odluka, takođe, nije ni na koji način povezana sa tekućim istragama o uvozu čelika iz Brazila, Rusije, Ukrajine, Srbije i Irana.

Ova zasebna istraga se tiče drugih proizvoda odnosno pljosnatog toplo valjanog čelika, nelegiranog čelika i drugih legura, navodi se u saopštenju Delegacije EU u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Delegacija EU: Železara Smederevo NIJE pogođena odlukom o anti-damping dažbinama na kineski čelik

Izvor: Blic, 31.Jan.2017

Delegacija Evropske unije u Srbiji odbacila je danas kao kao "lažnu vest“ navode da je fabrika čelika "Železara Smederevo“ pogođena odlukom Evropske komisije od 27. januara o uvodjenju anti-damping dažbina na kineske proizvode od čelika..."Ova odluka nema nikakvog uticaja na izvoz srpskog čelika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.