EU: Uskratićemo vize i blokiraćemo sredstva

Izvor: Beta, 20.Feb.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Uskratićemo vize i blokiraćemo sredstva

BRISEL, 20. februara 2014. (Beta-AFP) - Šefovi diplomatija EU postigli su u četvrtak dogovor da uskrate vize i zamrznu sredstva onima koji su "uprljali ruke krvlju" u Ukrajini, izjavila je ministarka spoljnih poslova Italije Ema Bonino.

Bonino je to rekla novinarima posle vanrednog sastanka šefova diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EU u Briselu povodom zaoštravanja sukoba u Ukrajini.

"Doneli smo odluku, u koordinaciji sa trojicom ministara koji pregovaraju u Kijevu, da što pre, u narednim satima, uskratimo vize i zamrznemo sredstva onima koji su uprljani krvlju", rekla je Bonino odlazeći sa sastanka.

Ministri spoljnih poslova Nemačke, Francuske i Poljske - Frank-Valter Štajnmajer, Loran Fabijus i Radoslav Šikorski ostali su u četvrtak u Ukrajini duže nego što su planirali kako bi sa vlastima pregovarali o smirivanju situacije u Kijevu i izlasku iz krize.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU ukida vize Ukrajini

Izvor: OkRadio.rs, 20.Feb.2014

Šefovi diplomatija Evropske unije u sredu su postigli dogovor da uskrate vize i zamrznu sredstva onima koji su "uprljali ruke krvlju" u Ukrajini, izjavila je ministarka spoljnih poslova Italije Ema Bonino. Bonino je to rekla novinarima posle vanrednog sastanka šefova diplomatija EU u Briselu povodom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.