EU: Srpska da odustane od referenduma

Izvor: TvojPortal.com, 22.Apr.2011, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Srpska da odustane od referenduma

(vesti online) Vršilac dužnosti šefa delegacije Evropske unije u BiH Renco Davidi zatražio je danas da vlasti Republike Srpske odustanu od raspisivanja referenduma o opravdanosti postojanja suda i tužilaštva BiH, ali je premijer RS Aleksandar Džombić taj zahtev odbacio.
 

Davidi je nakon susreta sa Džombićem u Banjaluci izjavio novinarima da Evropska unija ne prihvata referendum čije je održavanje prošle sedmice zatražio parlament RS jer bi on predstavljao "političku prepreku na evropskom putu BiH" .DŽombić kazao je, međutim, da se od referenduma neće odustati i da je reč o demokratskom pravu građana koji žive u RS.

politikaeurepublika srpskaodustajanje od referenduma

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.