EU: Specijalni sud neće pisati novu istoriju

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Specijalni sud neće pisati novu istoriju

PRIŠTINA, 15. aprila 2015. (Beta) - Specijalni sud neće pisati istoriju, već će odrediti pravdu i odgovornost za individualne zločine, navedeno je u saopštenju Specijalnog predstavnika Evropske Unije povodom odluke Ustavnog Suda Kosova o amandmanu u vezi sa osnivanjem Specijalnog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu navedeno je osnivanje Specijalnog suda veoma značajno i da je to u interesu Kosova i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << značajno za sve aktere na toj teritoriji.

"Vrlo je značajno da Kosovo ispuni vlastita obećanja, potvrdjena glasanjem u Skupštini Kosova aprila 2014. godine – i da nastavi napore za uspostavljanje Specijalnog suda", navedeno je u saopštenju.

Stvaranje odgovarajuće atmosfere u kojoj će moći da se vrši nezavisan i nepristrasan sudski proces je jedini način suočavanja sa ozbiljnim sumnjama, navedeno je u saopštenju.

Ustavni sud Kosova u sredu je proglasio prihvatljivim zahtev predsednika Skupštine Kosova i ocenio da amandman 24, kojim se traži osnivanje specijalnog suda, na Ustav Republike Kosova, ne umanjuje prava i slobode utvrdjene poglavljem dva i tri Ustava Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU: Specijalni sud neće pisati novu istoriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2015

Specijalni sud neće pisati istoriju, već će odrediti pravdu i odgovornost za individualne zločine, navedeno je u saopštenju Specijalnog predstavnika Evropske Unije povodom današnje odluke Ustavnog Suda o amandmanu u vezi sa osnivanjem Specijalnog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.