EU: Reogranizacija Srbijagasa uslov za pregovore o energetici

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Jan.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Reogranizacija Srbijagasa uslov za pregovore o energetici

Evropska komisija je saglasna s ocenom Evropske energetske zajednice (EZ) da sadašnji plan reorganizacije Srbijagasa "ostavlja otvorena mnoga pitanja" i da će se promene unutar te kompanije imati u vidu kad Srbija dodje do otvaranja poglavlja o energetici u pregovorima o članstvu s Evropskom unijom. To je 23. januara agenciji Beta rekla portparolka Komisije u Briselu Maja Kocijančić, prenevši stav EK da se mnoga otvorena pitanja tiču "druge faze restrukturiranja Srbijagasa", a to znači razdvajanja sektora unutar te kompanije i podelu na snabdevanje i isporuku gasa.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU: Reogranizacija Srbijagasa uslov za pregovore o energetici

Izvor: B&F Online, 23.Jan.2015

Evropska komisija je saglasna s ocenom Evropske energetske zajednice (EZ) da sadašnji plan reorganizacije Srbijagasa "ostavlja otvorena mnoga pitanja" i da će se promene unutar te kompanije imati u vidu kad Srbija dođe do otvaranja poglavlja o energetici u pregovorima o članstvu s Evropskom unijom....

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.