EU: Prepolovljen broj smrtno stradalih u saobraćaju

Izvor: B92, 03.Maj.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Prepolovljen broj smrtno stradalih u saobraćaju

Bezbednija vozila i oštrija kontrola saobraćaja u prošloj deceniji uticali su na to da se broj smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećema prepolovi.

U studiji, koju je sproveo Evropski savet za bezbednost transporta, navodi se da je na putevima EU i Švajcarske 2001. godine stradalo 28.000 ljudi. Broj izgubljenih života na drumovima u 2012. godini smanjen je na 12.000.

Izveštaj ove agencije takođe pokazuje da su Španija i Letonija ostvarile najveći napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u povećanju bezbednosti za navedeni vremenski period. Istovremeno, studija navodi da Poljska ostaje najrizičnija zemlja za vožnju sa brojkama stradalih koje su duplo veće od onih u zemljama Zapadne Evrope.

Ako se pitate ko izaziva najviše nesreća sa smrtnim ishodom prema ovoj studiji - to su muškarci starosti od 20 do 25 godina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU: Prepolovljen broj smrtno stradalih u saobraćaju

Izvor: B92, 03.Maj.2014

Bezbednija vozila i oštrija kontrola saobraćaja u prošloj deceniji uticali su na to da se broj smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećema skoro prepolovi...U studiji, koju je sproveo Evropski savet za bezbednost transporta, navodi se da je na putevima EU i Švajcarske 2001. godine stradalo 28.000...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.